TURISME MUSICAL

Us heu fixat que quan aneu de vacances i volteu pel món, ja sigui en països molt llunyans com en llocs més propers, la música es fa present?

Pot ser en directe i tenir molta presència al carrer, pot aparèixer en forma d’escultura, pintura, com a objecte artístic, de decoració i fins i tot com a souvenir!

Les referències a compositors, a  estils musicals o a instruments les podeu trobar per tot arreu si aneu amb els ulls ben oberts.

Jo mateixa, m’he trobat amb un orgue barroc del 1737 de més de 2000 tubs! Per si això no fos suficient, està recobert amb  fusta, daurats i motius orientals. Inicialment havia d’anar a una església de grans dimensions, però al final va acabar a la petita i acollidora capella de San Miguel de la Universitat de Coimbra. Encara avui, aquest orgue es toca en celebracions solemnes, concerts i misses. Us imagineu com deu sonar?  Increïble!

També m’he trobat un munt d’homenatges a la música popular portuguesa, que s’anomena Fado.  Per si no ho sabeu és música vocal –generalment canta un/a solista- acompanyat de guitarra portuguesa, instrument de corda pinçada  de 12 cordes i amb una caixa de ressonància en forma de “pera”. El Fado té un caràcter melòdic i apassionat. Si mai el sentiu, no us deixarà indiferents!

I vosaltres? Us heu trobat molta música durant les vacances?

 

IMG_963820190821_192054

8 Comments

  1. If You Re Just Getting Started With Your Keto Food Regimen, You Should Eat As Much As 25 Grams Of Carbs Per Day If You Want To Decrease Carbs Intake And Shed Pounds Or Begin A More Healthy Life Style, Strive To Not Make Some Drastic Changes This Is The Problem With The Keto Food Regimen, It Is Too Restrictive, And When The Body Is Deprived Of A Certain Nutrient, It Experiences Numerous Reactions A Few Of Them Being Disrupted T3 Manufacturing Ketosis Is A Natural Metabolic State Wherein Fat why keto is bad Fuels The Body With Power cialis cheapest online prices One day the old turtle crawled out of the fortress and fought a dignified battle, and one day the Rhine Alliance would return all the confiscated property of the Ron nobles, For a time, a frenzied, uniform incantation echoed back and forth in the basement

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.