L’ART DE DIBUIXAR LLETRES: LETTERING.


IMG_5365 IMG_3934

Qui no hi ha sentit a parlar mai del lettering?
El veuràs en anuncis, bars, comerços i també a la televisió, passejant pel carrer, i mil i una vegades a les teves xarxes socials.
Una tècnica artística per la qual es crea una paraula dibuixant les lletres que la formen sense seguir un alfabet predefinit. Sovint es confon amb la cal·ligrafia i la tipografía, encara que totes tenen a veure amb l’escriptura, no són el mateix.
“Hand lettering”, quan la realització del lettering és a mà,

per mitjans digitals, simplement “lettering”.
Les seves característiques és el tindre un disseny únic i la possibilitat de retocar els traços de la lletra.

Es combinen colors, diferents formes i tipus de lletres, es pot decorar amb dibuixos per tal de donar un toc de personalitat.

Existeixen diferents tècniques per la creació del hand lettering i diferents materials imprescindibles que ajuden a la creació d’aquestes.

Els retoladors Tombow, uns retoladors especials amb punta més tova que dona facilitat per la creació de unes lletres mes artístiques, son un material que per començar amb el lettering és important. Tindre a mà un llapis, una goma i un regle també va bé per dibuixar i donar forma a la teva creació.

El lettering té molt a veure amb la creativitat, simplement es tracta de dibuixar lletres de forma llegible i creativa.  Existeix des que es va inventar l’escriptura, però és ara, quan gràcies a la creativitat i als nous materials, el lettering s’ha convertit en una tota una disciplina creativa amb infinitat d’aplicacions.


El lettering no té límits!

Aquí deixem un link que anirà bé als que vulguin començar a deixar anar la seva imaginació per a crear noves lletres.

https://youtu.be/2250BSMoq7Y

(Tutorial de rotuladors Tombow)

 

 

Alba Torres i Georgina Vera  (Específica artística 4t ESO)

I aquests, que veus a continuació són alguns dels exemples realitzats a la classe de l’específica artística de 4t d’ESO.

 

 

IMG_2743IMG_2742 IMG_2744 IMG_2745 IMG_2759 IMG_2741 IMG_2740 IMG_2739 IMG_2737 IMG_2736

1.974 Comments

  1. changes in color or sensation in your fingers and toes Raynaud s syndrome new or worse high blood pressure heart failure from body swelling fluid retention kidney problems including kidney failure low red blood cells anemia liver problems including liver failure asthma attacks in people who have asthma stomach and intestinal problems gastrointestinal and colonic ischemic events boutique levitra 20mg Determination of water quality and detection of extended beta lactamase producing gram negative bacteria in selected rivers located in Ibadan, Nigeria