UNA NADALA MOLT ESPECIAL

Nadales. Aquelles cançons de Nadal que hem après a l’escola, a casa, a l’esplai, pels carrers…Cançons que, de ben petits, hem cantat amb alegria i que han transmès tendresa i pau. Fum, fum, fum, El desembre congelat, El trineu o Quan somrius són de les més populars. Però: qui no ha escoltat i cantat mai el Santa Nit?

Doncs heu de saber que aquesta és la nadala que a més llengües s’ha traduït i que aquest any està d’aniversari. Ha fet 200anys! El seu títol original és en alemany, Stille Nacht. Es va interpretar per primera vegada el 24 de desembre de l’any 1818 a l’església de St. Nicholas d’Oberndorf, una petita localitat d’Àustria i el seu compositor en va ser Franz Gruber.

Sens dubte, les noves tecnologies ajuden a difondre de manera ràpida i immediata música, notícies i tendències, però no oblideu que en aquell temps res d’això existia: la música no s’enregistrava  ni es reproduïa!

La cançó ha enamorat a molts músics. Se n’han fet múltiples versions, Mariah Carey, Jimi Hendrix, Elvis Presley o Aretha Franklin l’han cantada.

I  perquè us quedeu encara una mica més impressionats del poder que té la música, us direm que un 24 de desembre de 1914, en plena Primera Guerra Mundial, un soldat alemany la va començar a cantar i un altre soldat anglès va fer el mateix a la trinxera contrària. Tothom, és clar, s’hi va afegir. Així va començar una treva d’unes hores. Emocionant!

Un desig de pau no pot passar mai de moda!

Música – 4t ESO

img_scolome_20181218-203642_imagenes_lv_getty_istock-165957994-kl0-U45363954434706D-992x558@LaVanguardia-Web Silent_Night_141

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.