EL ROCK’N ROLL ESTÀ DE DOL

Aquest dissabte dia 18 de març va morir Chuck Berry, compositor, intèrpret i guitarrista estatunidenc. És considerat un dels músics més influents de la història del rock'n roll, sent un dels pioners d'aquest gènere musical. Va guanyar nombrosos premis durant la seva carrera musical,com per exemple un Grammy el 1984.

El seu últim treball en estudi data el 1979 però, a finals del 2016, va anunciar el seu primer disc amb material inèdit, que coincidia amb el seu 90è aniversari. Aquest àlbum d'estudi, anomenat Chuck, està previst que surti aquest any i està compost per noves cançons originals escrites, gravades i produïdes per ell mateix.

Tot i la seva pèrdua, el recordarem sempre per cançons com “Roll Over Beethoven”, “Rock andRoll Music”, “Route 66” de Nat King Cole, “Johnny B. Goode” o “Maybellene”.

Berry mai va saber escriure ni llegir bé, cla destacar que tenia un orígens molt humils, però amb laguitarra es va comunicar com ningú. A diferència de molts coetanis, componia i cantava el seupropi material, que després defensava en actuacions trepidants plenes d'espectacle. Amb la sevaveu edulcorada i clarivident, va incorporar en els seus concerts gestos i moviments mai vistossobre un escenari, fent cèlebre el conegut duckwalk (ball de l'ànec), que acabaria convertint-se enel ball més icònic del rock'n'roll imitat per desenes d'artistes.

 

Ivan i Joana

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.